Mitä on olennainen tieto? Kuinka voin tulla pysyvästi onnelliseksi? Kysymyksiin ei ole lyhyttä vastausta, koska "viisaus" on hämärtynyt nykyisellä aikakaudella, jolloin informaatiota on niin paljon, että olennainen on hukkunut massaan. Olennaisen murusia on kuitenkin löydettävissä sieltä täältä, missä eivät pätemisentarve ja voimakkaat riippuvuudet samenna "totuuden silmän" näkökykyä. Tätä viisautta voi havaita siellä, missä uskonnolliset ja tieteelliset dogmit tiedostetaan ja ylitetään.
Olennainen tieto pyrkii vastaamaan ikuisesti tuoreisiin kysymyksiin: Mikä on elämän tarkoitus? Miksi me olemme täällä? Kuinka on mahdollista, että on olemassa maailma, joka toimii tarkoituksenmukaisesti monella tasolla? Mistä tulemme? Mitä tapahtuu kuolemassa?

Olennaisen tiedon osat muistuttavat palapeliä joka muodostuu pienistä murusista, muodostaen lopulta toteutuvan kokonaisuuden. Tieto johtaa siis monien vaiheiden jälkeen kokemukseen, jota nimitetään eri kulttuureissa eri nimillä. Sitä nimitetään mm: Valaistumiseksi, uudestisyntymiseksi (käsitteen merkityksellä ei tässä tarkoiteta uskonnollista hurmostilaa), tai heräämiseksi. Sitä voidaan kutsua myös minuuden synnyksi tai ydinkokemukseksi.

Tämän ihmisen sisimpään johtavan tien lisäksi on olemassa myös toinen tie: tiedon tie. Se johtaa ulos, maailman tutkimiseen, mutta se ei rajoitu tai pysähdy materian rajalla, vaan tutkii materian taustalla vaikuttavia voimia ja lakeja - ei ulkopuolelta kuten perinteinen tiede - vaan sisäpuolelta.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa, siihen yritän luoda valoa aasinsilloilla (aasinsillat matkivat ihmisen vapaata ajatteluprosessia, joka myös tapahtuu em. ketjuissa, edeten, ja uudelleen myöhemmin aiheeseen palaten) keskenään yhdistettyjen, tekstien avulla, joista toivon muodostuvan kokonaisuuden. Niitä voi lukea joko sieltä täältä - tai järjestyksessä, alkaen -07 maaliskuusta alhaalta, jolloin aasinsiltalogiikka ja toivomani järjestys toteutuvat. On vielä syytä painottaa, että yksittäiset ajatelmat jäävät usein pelkän uskomuksen asteelle, mutta kokonaisuutena ja oikein ymmärrettyinä, ne voivat tarjota jotakin enemmän.