(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

 Näyttää siltä, että kesät ovat kylmenneet ja vastaavasti talvet ovat lämpimämpiä kuin ennen. Lumentulovyöhykkeellä jossa Suomi sijaitsee, tämän havaitsee helpommin kuin muualla. Lumen puuttuminen keskellä talvea on epänormaali tila, josta on tullut yleistä jo Keski-Suomea myöten. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 Tämä saattaa johtua napajään sulamisvesien ja Golf-virran yhteisvaikutuksista.  Nykytutkimuksen mukaan suurin napajään sulattaja ei enää ole aurinko, vaan lämmin merivesi, joka syö jäämassaa alhaalta päin.

 Kesällä jolloin jään sulamista tapahtuu, kylmää vettä sulaa napajäiden ympäristöön ja sen "huokuva" vaikutus ulottuu kauas siitä. Kun Golf-virta, joka tuo lämmintä vettä etelämpää törmää siihen, syntyy kaksi vaikutusta. Ensinnäkin virtaus hidastuu, estyy ja pyrkii ehkä kääntymään alemmas ja kesäinen lämpö ei kunnolla saavu leveysasteillemme. Toiseksi, syntyy sääilmiöitä jotka näkyvä pohjolassa jatkuvina Atlantilta saapuvina saderintamina, jatkuvina tuulina ja kesämyrskyinä.

 Entä miksi talvet ovat lämpimiä? On olemassa vaihe, jolloin napajään sulaminen lakkaa. Tämä piste on luonnollisesti syksyllä, jolloin ilma yleisti alkaa kylmetä. Jään sulamisen arvioidaan (tällä hetkellä) jatkuvan vielä noin viikon verran ja syyskuun puolivälissä sulamisen selkä taittuu ja alkaa stabiilimpi ajanjakso. Mikä vaikutus tällä on?

 Golf-virta siirtää jäätikköä ympäröivän kylmän vesimassan vähitellen sivuun ja työntää nyt perille asti lämpimiä pintavesimassoja ja seurannaisvaikutuksena lämpimiä virtauksia talveemme. Ts. Talvemme lämpenevät, koska yleisesti lämmennyt maapallon ilmasto johtaa suoran väylän meille pohjolan asukeille.

 Lisäksi ns. Termohaliinikierto häiriintyy, koska kylmää makeaa vettä on aikaisempaa enemmän. Tämä heikentää Golf-virtaa varsinkin kesällä.

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))