Osaako skeptikko selittää tämän tyydyttävästi ja ilman uskomuksikisi jääviä, vältteleviä ja keinotekoisia ulosselitysmalleja ja asian vierestä puhumista. Koe on myös toistettavissa:

"Koe suoritetaan tavallisesti niin, että syvähypnoosissa olevan henkilön käsien väliin asetetaan juomalasi, joka on melkein täynnä vettä. Sitten kun tarkoituksenmukaiset suggestiot on annettu kokeilaan vaikutusta pistämällä neulalla veteen. Kaikki koehenkilöt eivät suinkaan ole osoittautuneet soveliaiksi tällaisiin kokeisiin. Mutta jos koehenkilö on tarkoitukseen sopiva ja hypnotisoija on käyttänyt tarkoitukseen sopivaa tekniikkaa ja hypnoosin syvyys on riittävä, reagoi koehenkilö joka kerta, kun neulalla pistetään veteen. Sitä vastoin hän ei reagoi ensinnäkään, jos häntä pistetään terävällä neulalla käsivarsiin tai käsiin, sillä ne ovat tällaisen kokeen aikana täysin tunnottomat.Eräissä tapauksissa on myös huomattu ettei edes syvästä nelanpistosta tule lainkaan verta...

 Kun kysymyksessä on aito vesilasilmiö, voi lasin viedä esim. toiseen huoneeseen, tai vielä kauemmaksi, mikä tekee kaiken aistiyhteyden mahdottomaksi. Mitään ratkaisevaa merkitystä ei näytä olevan sillä, kuka pistää neulalla vesilasiin ja hypnotisoijan voi sopivasti eristää, sekä koehenkilöstä että muista läsnäolioista. Sama pätee myös koehenkilön suhteen.

 Tulin vuosien kuluessa tehneeksi näitä kokeita erittäin vaihtelevien koeolosuhteiden vallitessa, askel askeleelta yhä tarkemman valvonan alaisena. Myöhemmin kun Amerikkalaisessa yliopistossa jatkoin tutkimuksiani, käytettiin esim. omenia ja päärynöitä vesilasin sijaan..."

"Kun lasin sijasta käytimme esim. omenaa, suoritimme kokeen suurin piirtein samalla tavalla kuin vesilasilla. Pistimme neulan omenaan; annoimme sille sähköiskuja, poltimme sitä hieroimme sitä, näpäytimme sitä sormilla jne. Oli erityisen mielenkiintoista todeta, että kaikki nämä erilaiset omenaan kohdistuvat toimenpiteet toisinaan saivat aikaan erilaisia reaktioita koehenkilössä.

Mielenkiintoista oli todeta että eräs miespuolinen koehenkilö reagoi aina myöhään. Hän reagoi aina - meille täysin tuntemattomasta syystä - noin tasan viisi sekuntia omenaan kohdistuvan ärsykkeen jälkeen.Eräs toinen koehenkilö reagoi eri lailla sen mukaan kuka (toisessa huoneessa) kosketti omenaa. Jos miellyttävän tuntuinen naishenkilö esim. hieroi omenaa , hän reagoi ilmeisen ihastuneena ja osoitti ärtymystä, jos jos mieshenkilö käsitteli omenaa samalla tavalla..."
 (Jarl Fahler-Hypnoosi s.226-227)

 Tämä todiste on joko: a) Unohdettava. b) Vähäteltävä väkisin. c) Otettava maailmankuvaan uusi "on ehkä mahdollista" pykälä. d) Olemalla välittämättä siitä, koska muutkaan vakavasiti otettavat ja omaa  kunniaansa palvovat eivät välitä. e) Perehdyttävä muihin runsaslukuisiin vastaaviin kokeisiin. f) Annettava oman ajattelun oikeus isoveljien käsiin ja jatkettava nukkumista. g) Voitettava meihin aivopesty ennakkouskonsa ja hankkiuduttava esim. lähimpään kirjastoon, hyllylle parapsykologia ja katsottava, ettei kukaan huomaa kun otamme hyllystä kirjoja ;)