Tässä muutamia käytännön neuvoja kunnianhimoisen egoistin rakennustarpeiksi:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 Marisemaan opettaminen tapahtuu tehokkaimmin näin: Aina kun lapsi pyytää jotakin kiellä ensin, mutta kun lapsi kokeilee kiukuttelun ja tivaamisen avulla saada edelleen tahtoaan läpi, myönny hänen toiveeseensa. Jatkossa lapsi osaa ja on velvollinen aina testaamaan samaa ”marinakeinoa”.

 Uhkaile aina (mielellään jo etukäteen) lasta sanoen esim. ”Jos et nyt oo kiltisti, niin et saa karkkia”. Osta kuitenkin karkkia ja mielellään runsaasti. Juota hänelle aina muutenkin runsaasti limsaa ja syötä kaikkia mahdollisia herkkuja, varsinkin ennen kesälomareissulle lähtöä (koska näin matka sujuu rattoisissa merkeissä). Lapset saavat karkeista positiivista energiaa.

 Huolehdi siitä, että sinulla on aina niin kiire, ettet ehdi ottaa lasta syliin, että hän oppisi toteuttamaan huomionhalunsa muita teitä mm. kiukuttelemalla ja kiusaamalla pienempiään.

 Kun tämä pohjatyö on saatu tehtyä, ryhdy kurittamaan lastasi. Pidä hänelle kovaa kuria ja toimi tiukkana rakkaudettomana auktoriteettina, joka sanelee säännöt. Huolehdi siitä, että säännöt muuttuvat joka päivä ja toisina päivinä niitä saa rikkoa ja toisinaan taas pienimmistäkin rikkeistä sää tukkapöllyä ja piiskaa (muista aina, että se joka lastaan rakastaa, kurittaa myös paljon ja herkästi).

 Älä osoita, varsinkaan päivittäin, läheisyyttä sylissä pitoa ja kosketusta. Älä ota jo hieman vanhempaa lasta sohvalle kainaloosi, varsinkaan kovin usein. Osta hänelle joka päivä uusi lelu ja anna paljon rahaa ilman työsuoritteita.

 Komenna häntä olemaan hiljaa aina kun hänellä on tarve toteuttaa itseään kovaäänisellä leikillä. Nalkuta hänelle jatkuvasti siisteydestä, lelujen levittämisestä ja huoneen siivottomasta kunnosta. Huolehdi muutenkin siitä, että lapsi oppii että olette keskenänne vihamiehiä (jotka väittelevät huvikseen, mutta tosissaan), ettekä ymmärrä toisianne. Olkaa mahdollisimman eri mieltä kaikesta (johon sitten käytät lääkkeeksi pakkoa).

 Muista aina olla vastustamassa lapsesi typerän lapsellisia toiveita, aikuisen järkevyyden nimissä, niin saat tukahdutettua hänen luovan innostuksensa ja hän oppii pysymään hiljaa.

 Suosi lastasi ja huolehdi, että hän tuntee itsensä maailman navaksi, varsinkin vierailuilla muiden lapsiperheiden luona. Opeta häntä lyömään takaisin hieman lujempaa, riehumaan ja varastamaan huomio itselleen. Opeta hänelle korvikemoraaliksi hienoja käytöstapoja joita toteutetaan silloin, kun siitä on itselle hyötyä.

 Arvostele lastasi usein ja suggeroi häntä pitämään itseään surkeana ja epäonnistuneena mm. näin: ”Mikset sä koskaan…” Tai: ”Miksi sä aina oot tollanen… ” Jos hän on esim. piirtänyt, sano mitä olisi voinut tehdä paremmin, mutta älä kommentoi onnistumisia. Huolehdi siitä, että hänen kaikista tekemisistään löytyy aina jotakin huomautettavaa.

 Älä sano että ei kannata mennä jyrkänteen reunalle, vaan EI SAA mennä jyrkänteen reunalle. Kun kiellät, älä koskaan selitä miksi niin ei voi tehdä. Kiellä runsaasti ja koko ajan, sillä lasta on kasvatettava uskomaan, eikä ajattelemaan omilla aivoilla, sillä pienessä päässä asuu perisynti, joka on kitkettävä pois.

 Huolehdi siitä että lapsi ei ikinä kuule elämän nurjista puolista mitään. Opeta hänelle, että aina pitää olla kivaa, esim. kyselemällä kaikenlaisten tapahtumien jälkeen: ”No oliko kivaa”.

 Sano joko: ”Meillä ei pelata videopelejä lainkaan”, tai sitten osta niitä runsaasti, mitä väkivaltaisempia sen parempi. Vältä Ylen huonoja ja opettavaisia lastenohjelmia ja osta mm. Disney Channel, josta tulee ohjelmia vuorokauden ympäri ja joissa on menoa ja taukoamatonta räiskettä, näin lapsilla on tekemistä, etteivät vain kyllästy. Älä selitä lapsille, että liika television katselu, videopelien pelaaminen ja karkinsyönti  tekee olon tylsäksi.